Upotreba psihoaktivnih supstanci i alkohola među RE populacijom

 

Institut za socijalnu i obrazovnu politiku i Savjet za implementaciju omladinske politike sproveli su anketno istraživanje o Stepenu informisanosti RE populacije o polno prenosivim bolestima.

Struktura ispitanika :

Anketno istraživanje sprovelo se u 4 grada: Nikšić, Danilovgrad, Ulcinj i Bar, na uzorku od ukupno 70 ispitanika. U Nikšiću je bilo 10 ispitanika, od toga 2 žene i 8 muškaraca. U Danilovgradu je bilo 9 ispitanika; 6 muškaraca i 3 žene. U Ulcinju 25 ispitanika, 15 muškaraca i 10 žena, a u Baru njih 26 ; 17 muškaraca i 9 žena.

Ovo su neki od podataka do kojih smo došli:

  • Svih 70 ispitanika je nekada probalo alkohol.
  • Oko tri četvrtine ispitanika probalo je neku psihoaktivnu supstancu prije navršene 18-e godine, dok je takođe oko tri četvrtine njih u nekoj mjeri nastavilo da konzumira iste.
  • Marihuana je najviše zastupljena psihoaktivna supstanca među RE populacijom.

Najveći broj ispitanika, više od četiri petine, probalo je alkohol prije navršebe osamnaeste, dok je preko 85,0% ispitanika nastavilo da konzumira alkohol u određenoj mjeri.

U fajlovima „Upotreba psihoaktivnih supstanci i alkohola među RE populacijom - Žene“ i „Upotreba psihoaktivnih supstanci i alkohola među RE populacijom – Muškarci“ možete pogledati kompletno istraživanje.